Посвещавам“ максималните 8 олимпийски квоти, които спечелихме,  на бившия служебен

...
Посвещавам“ максималните 8 олимпийски квоти, които спечелихме,  на бившия служебен
Коментари Харесай

Дафовска: Насочихме усилията към към ОИ, някои от състезателите работят с психолог

„ Посвещавам “ оптималните 8 олимпийски квоти, които спечелихме,  на някогашния длъжностен министър на спорта Андрей Кузманов, съобщи през днешния ден с възприятие на оскърбление, примесено с подигравка, олимпийската шампионка от Нагано 98 Екатерина Дафовска, която гостува в поредицата на пресклуб „ България “ „ Часът на шефа “. 

Единствената българка с олимпийско злато в зимните спортове,  която управлява 12 години федерацията по биатлон, описа по какъв начин финансистката на спортното министерство  Кристина Начева е спряла парите, отпуснати от Министерски съвет на 26 октомври м.г. за идните Олимпийски игри  в Пекин. Това са 80 000 лева в допълнение за  биатлона, както и за останалите федерации от групата на зимните спортове. При това биатлонистите на България завоюваха оптималния брой квоти  – 4 при мъжете и 4 при дамите.  Ексминистър Кузманов обаче твърдял, че биатлонът има една квота и един милион лв. бюджет, което е прекалено много, сподели  олимпийската ни шампионка.

" За втора поредна Олимпиада имаме 8 квоти и желая да посветя този триумф на някогашния състезателен министър Андрей Кузманов, който неверно се изрече, че имаме единствено една квота, а федерацията разполага с толкоз доста пари. Искам да му пожелая и той да класира толкоз спортисти за Олимпийски игри. Знаем какво ни е коствало това - присъединяване във всички съревнование от Световните купи, без значение от проблеми и травми. Преди тези Олимпиади предходния път, когато сме имали цялостни квоти, е през 1992 година ", сподели Дафовска.

" Не бях удовлетворена от резултатите при започване на сезона, само че формата на биатлонистите ни се усъвършенства и се надяваме да е най-хубава през февруари. Насочили сме напъните си към Олимпийските игри и няма да участваме на европейско състезание или на други огромни надпревари. Владо реализира 13-о място в Оберхоф, показахме, че имаме капацитет. Някои от състезателите работят и с психоложката на художествената гимнастика професор Татяна Янчева ", добави президентът.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР